torek, 12. marec 2013

IZOBRAŽEVANJE ŠT. 3


 
Napočil je dan, ko sem se odpravila na dooolgo pot do Trzina. Tam ima fotografska izobraževanja Matjaž Intihar, to je tisti, katerega knjigo sem predihala po dolgem in počez.


Da pa se ne bi izneverila sami sebi, sem nekje pobrala, da se vse skupaj prične prej kot se dejansko je in sem tako eno uro kofetkala v bližnjem lokalčku in se spraševala od kje je prišla napačna ura. Zaključek:  EMŠO, definitivno je kriv EMŠO. Jaz že nisem tega sposobna zamočit.



Okrepljena z že ne vem katero kavo tistega dne, sem se uro kasneje končno uspela usesti na stol v mali predavalnici E-Fotografije. Bili smo pisana druščina mladih, mlajših in še mlajših.


In tako se je pričelo štiridnevno "mučenje". Osvetlitev gor, osvetlitev dol, ISO gor, ISO dol, Čas.... in seveda kompozicija.

Pravijo, da je kompozicija pomembna, ni pomembno samo to, da ti je slika všeč, pomembno je, da je všeč tudi drugim in to naj bi naredila pravilna kompozicija.

Po šestih teoretičnih urah, smo se na pustno soboto odpravili v prestolnico na praktični del.






Ja, zima poskrbi tudi za tako fotografijo. Še malo, pa je ne bo mogoče narediti.















Pomlad ne bo poskrbela samo za prazna kolesarska parkirišča temveč tudi za večje število zaljubljenih ključavnic.

























Zelo rada slikam otroke. So tako sproščeni in naravni.


















Bilo je..............mraaaaaaz. Roke so mi, kljub rokavicam, od mraza otrdele do tiste točke, ko sem se obupano trudila ne-verjeti, v njihovo vnovično uporabo. Če se ne bi malce pred koncem pogreli z najboljšim vročim čajem na svetu, ne vem, ne vem, kaj bi bilo.


Tukaj je bilo pa že skoraj konec in ko sem mislila, da  bom po hitrem postopku odracala do avta, smo se morali še enkrat ustaviti in pritiskati na sprožilec. Takrat bi se skoraj pojedla. Rada slikam, ampak ne v taaaakeeem mrazu.
 
Za zaključek izobraževanja, smo se ponovno zbrali. Morali smo prinesti deset slik posnetih na praktičnem delu ter deset slik posnetih pred ali po praktičnem delu izobraževanja.

 
 Ta je meni ljuba, nastala je dan po praktičnem delu izobraževanja.

Nekaj slik ste videli zgoraj, nekaj v prejšnji, pustni objavi, nekaj pa jih ne boste nikoli.
 
 
 
                                                                                                                 

2 komentarja:

  1. Super! Kje se pa najdejo informacije o teh izobraževanjih? Tebi gre zelo dobro.

    OdgovoriIzbriši
  2. Internet je čudovit informacijski sistem. Mene so prepričali v E-Fotografijah.

    OdgovoriIzbriši