torek, 24. januar 2012

Ponosno žalostna mamica

Ko se skoraj najstniška hči odloči, da pastelne barve ter bordura iz metuljčkov niso več primerne za sobo mlade odraščajoče dame, se njena neutrudna mamica odloči, da bo to s svojo spretnostjo spremenila.

Po hudih pogajanjih je mamici uspelo izposlovati namesto ene črne stene, eno oranžno in da bo volk sit in koza cela, odtenek črne barve.

Mamica se je cela dva tedna trudila, da bi spraskala borduro, ki nikakor ni hotela zapustiti ljube ji stene. Ko pa se je vdala, se je vdala tudi vsa barva. Pot je lil iz mamice, ko je "špohtlala" vso barvo iz vseeeh sten sobe in nato umetniško nanesla novo barvo.

Ja, bila sem zadovoljna s svojim delom.

Danes po skoraj štirih letih je soba v žalostnem stanju. Kar hudo se mi stori, ko pomislim na ves preliti pot..... a vse za naše nadobudne malčke.


Soba danes

Se da slutiti mojo prizadevnost?


Dodana vrednost
Je že res, da je potrebno spodbujati ustvarjalnost naših potomcev, ampak, a je to res potrebno na naših lastnih umetninah?

A je mogoče, da sem hkrati ponosna in žalostna?

12 komentarjev:

  1. Predvsem čestitke in globok poklon spretnosti Mamice, ki je namesto črne stene uspela iztržiti oranžno s črnim minimalcem! Jaz sem orožje pri tovrstnih bitkah pred svojo edino pubertetnico že zdavnaj položila...

    OdgovoriIzbriši
  2. Vivi, pa daaaaj, črna stena je zakon.Jaa, saj tudi oranžna s črno črto ni za odmet ampak je še zmeraj oranžna s črto:I Očitno je tvoja najstnica šele na vratih hormonskega obdobja, da je obveljala tvoja...ampak res, črna stena je samo, če je vsa stena črna;)

    OdgovoriIzbriši
  3. pa da ne bo prišlo, do diplomatskega neporazuma: črna črta je fino ravna, narejena s trudom in natančnostjo in ala ti vera, če prav vidim si to počela na lojtrci. MiniVivi se bo enkrat ziher razumela, da to ni kar tako...čeprav kar vidim njen oblaček nad glavo: pa črno steno je dost lažje namalata...

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja, res sem imela srečo, da je imela moja najstnica "črno fazo" tako zgodaj, ko je moja beseda imela še moč. K sreči, smo danes že ven iz črne faze. Nisem pa še čisto sigurna v kateri smo sedaj.

    OdgovoriIzbriši
  5. jebela cesta vivi, a si vidla tole: http://www.designsponge.com/2012/01/sewing-101-recycled-paper-basket.html

    OdgovoriIzbriši
  6. Hudo. Tile trakovi me zasledujejo. Očitno bom morala nekaj narediti na tem. Zadnjič je imela neka gospa fenomenalno torbico narejeno iz trakov, ki mi je dala misliti... nato še nekaj srečanj...in zdej to... ja bo trema malo zagnati možgančke v tej smeri.

    OdgovoriIzbriši
  7. Rada pogledam kako ljudje spreminjajo podobe stvari ali sten v stanovanju. Pridem še :)) Tvoje delo je tukaj opravljeno, zdaj je na hčeri, nič se ne more pomagat :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tale blog pa moram zasledovati; zabavno, krasno in ja, se opazi trud! Bravo!

      Izbriši
  8. Uuuuau Vivi, kolk hudo!(če citiram frišno) jaz sem v obdobju Berte na steno narisala nadvse čedno kravo. Pa se Mati niso hudo razburjali. Najbrž zato ker sem jim že pri šestih na bidermajer parket z alkoholcem narisala ristanc. Pa kaj bi to...mi je pa jako všeč tud jedilnica.Kaj bo šele s kopalnico in garažo :)

    OdgovoriIzbriši
  9. kopalnica bo sploh fajn, ker naslednjič ko bom na obisku, narišem nanjo ristanc.

    OdgovoriIzbriši
  10. :O Zdj sm pa začela razmišlat, če bi v svojem stanovanju (ko bom mela otroke) poleg guncalce nardila še en ristanc!

    OdgovoriIzbriši